Hoppa till innehåll

På semester i Sverige

Hej!

En spännande sak med att åka på utbyte under hösten är den långa julledigheten som infaller nu, där de flesta tar ett kliv ut ur bubblan och åker hem. Och så även jag.

En halloumiburgare påväg hem från flygplatsen, några julmust och några timmar framför Vinterstudion senare är det som att jag aldrig har lämnat svensk mark. Det är konstigt det där, hur fort det går att anpassa sig. Det ska bli spännande att se om det kommer vara samma sak när jag tar första klivet på italiensk mark igen i januari.

Något som däremot följt med hem från Italien är en drös plugg. Därför har jag nu byggt upp mitt lilla hemmakontor, där min julgran tillsammans med Musikhjälpen får agera plugg-pepp.

Vi hörs snart igen!

En riktig vintersaga välkomnade mig på planet hem!
Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!