Hoppa till innehåll

Att vara glutenintolerant i Milano

Ciao!

Att leva i pastan och pizzans hemland kan tyckas vara en rejäl utmaning för den som är glutenintolerant. Efter att ha haft lite besök som är just detta har jag tagit reda på hur det går att navigera sig bland vetemjölet i Milano.

Först och främst verkar det vara lite utav ett lotteri vid val av restaurang. Ibland har de glutenfria alternativ, men oftast brukar valmöjligheterna minska markant och därför kan det vara lite svårt att vara spontan. Därför är ett tips att kolla upp bra ställen redan innan om en vill bjuda sina gäster på en bra matupplevelse.

När det kommer till matbutikerna är utbudet däremot bättre. På Carrefour nära oss finns det en hel hyllrad med ”senza glutine”.

Det går alltså att vara gluten i Milano, men däremot blir matupplevelserna ute mycket mer begränsade.

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!