Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Utställning: From Trees to Technology – Exploring Forest-Based Materials

I en tid av akut behov för en grön omställning spelar vår skog en avgörande roll. Skogsbaserade material har potential att inte bara ersätta fossila produkter utan också att driva innovation inom de flesta tekniska områden. Detta uppmärksammas i en ny utställning på KTH Biblioteket.

Utställningen pågår 19 september – 9 december 2024

bild på skog och forskningsmaterial

Utställningen arrangeras av KTH biblioteket i samarbete med Wallenberg Wood Science Center  (WWSC). Inom forskningscentret utforskas skogens fantastiska byggstenar för att utveckla nya material med banbrytande egenskaper. Genomskinligt trä, världens starkaste biobaserade material och membran för energilagring är bara några exempel på hur vi kan skapa nya typer av hållbara material från skogen.

I utställningen får du lära dig mer om skogens material och se exempel på forskning från WWSC på KTH. Utforska resan från träd till teknologi – och upptäck hur skogen och tekniken kan forma framtiden!

Vernissage och andra evenemang 

Utställningen invigs med vernissage  den 19 september kl. 16.00 och pågår till den 9 december 2024. Under utställningsperioden arrangerar KTH biblioteket flera evenemang som berör skogen och dess betydelse för
människor och samhälle. Mer information kommer inom kort.