Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Broar till kunskap - En utställning om brobyggande i samhället

Broar binder ihop människor. De tar oss över geografiska hinder, de knyter ihop kvarter, stadsdelar och världsdelar. På KTH har vi ägnat oss åt brobyggandets sköna konst i snart 200 år och i alla dess former. Detta kommer vi nu att uppmärksamma i en ny utställning.

Utställningen pågick 13–31 maj 2024

En bro.
Foto: Marianne Ström

Broar till kunskap - mer än en utställning

Utställning, vernissage med panelsamtal och öppna lunchföreläsningar

Datum: 13-31 maj 2024

Plats: Entrén, KTH Biblioteket

Organisatör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH

Utställningen i bibliotekets entréhall.

Vid KTH finns några av Europas främsta experter på design och konstruktion av broar. Vi är stolta över vår vetenskapliga miljö där vi bygger broar mellan discipliner - från bygg och arkitektur till digitalisering, materialteknik och humaniora - och med samhället utanför akademin. Brobyggande är något vackert. Det vill vi manifestera i en utställning vid KTH under maj 2024.

Basen i utställningen är en fotoutställning av Marianne Ström, konsthistoriker och fotograf, som i sitt material har över 6,000 fotografier på broar. I sommar kommer invigningen av OS 2024 att ske längs broarna över Seine i Paris, där Marianne bor sedan många år.

Utställningen visar även upp intressant aktuell forskning och utbildning på temat brobyggande vid KTH, inklusive studentarbeten. Vi ordnar öppna lunch- och frukostföreläsningar under utställningsperioden som förhåller sig fritt till tematiken: "Broar till kunskap".