Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Skaparen av PhD Comics besökte KTH Kista

Publicerad 2011-11-18
Jorge Cham

Skaparen av seriestripen ”Piled Higher and Deeper”, även känd som  PhD comics , Jorge Cham besökte igår KTH Kista då skolan tillsammans med doktorandsektionen arrangerade ett PhD Comics event. Kvällen började med att Jorge Cham talade om ”The Power of Procrastination”, han signerade sedan sina böcker och sedan visades filmen PhD Movie, baserad på karaktärerna i seriestripen. Jorges föreläsning var riktigt uppskattad och publiken i den fullsatta aulan skrattade igenkännande åt Jorge Chams skämt. Under boksigneringen ringlade kön lång och böckerna sålde snabbt slut.

- PhD comics är uppskattat i hela världen, berättade Jorge som nu är ute på en tre månader lång världsturné.

Han berättar också att även filmen har blivit en succé och eftersom han tyckte att det var lika roligt att göra film som att rita seriestrippar kommer det förmodlingen att bli en uppföljning.

Ali Ösyagci, Du Ho Kang, Lei Shi och Sibel Tombaz, alla doktorander på KTH Kista var mycket nöjda efter kvällens event.

- Jag gillade Jorges föreläsning framför allt, men filmen var också bra och rolig. Det var många saker i filmen som jag tror att alla doktorander kan känna igen sig i, berättar Sibel Tombaz.

- Filmen var roligare än jag trodde men nu känns det som att jag måste jobba hårdare. Doktoranderna i filmen åt nudlar i laboratoriet och det gör inte jag, sa Lei Shi.

- Personligen gillade jag Jorges föreläsning mer än filmen, han var rolig. Jag kände inte igen mig i allt i filmen förjag tror att utbildningssystemet i USA skiljer sig lite från Sverige men jag tyckte ändå att den var sevärd, sa Du Ho Kang.

Ali Özgyaci, Du Ho Kang, Lei Shi och Sibel Tombaz hade en annorlunda och rolig kväll på KTH Kista