Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Electrumlaboratoriet har kvalitetscertifierats

Publicerad 2012-04-24

Som första svenska forskningslaboratorium har Electrumlaboratoriet vid KTH ICT-skolan kvalitetscertifierats enligt ISO 9001. Det innebär att Electrumlaboratoriet ytterligare stärker sin position som ett världsledande laboratorium för nano- och mikrofabrikation.

Per Wehlin, kvalitetsingenjör vid Electrumlaboratoriet

- För oss handlar det om att utifrån kundernas behov kunna maximera kvaliteten i hela kedjan, från det att en ny användare kliver in i laboratoriet till dess att arbetet ska följas upp och utvärderas. Hela tiden med noggrant definierade rutiner, säger Nils Nordell som är föreståndare för laboratoriet.

Utifrån de kvalificerade användare som finns i laboratoriet är det av yttersta vikt att hela kedjan ses över systematiskt när det gäller kvalitetssäkring, understryker han. Det handlar om att ständigt fortsätta utveckla kvaliteten i arbetsmetoderna och i hanterandet av den avancerade utrustning som laboratoriet ställer till användarnas förfogande.

- Certifieringen i sig är inte slutet på arbetet utan bara startskottet för hur vi tillämpar den aktuella metodiken, säger Per Wehlin som är kvalitetsingenjör vid Electrumlaboratoriet.

ISO 9001 är ett ledningssystem för kvalitet. Över en miljon företag och andra organisationer i 178 länder världen över är certifierade mot ISO 9001. ISO 9001 sätter standarden, inte bara för kvalitetsledningssystem, utan för ledningssystem i allmänhet. 

Läs mer om Electrumlaboratoriet

Läs mer om ISO 9001