Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Digigirlz lockar unga tjejer till KTH Kista på höstlovet

Asia Städje och Aalaa Tarnini trotsar höstlovet för att lära sig mer om IT.
Asia Städje och Aalaa Tarnini trotsar höstlovet för att lära sig mer om IT.
Publicerad 2011-11-03

Digigirlz är en satsning som Microsoft har i hela världen för att fler tjejer ska bli intresserade av IT och söka sig till IT-branschen. Under tre dagar håller de kurs på KTH Kista för tjejer mellan 14 och 16 år.

På plats finns 25 tjejer som trots att de har höstlov kommer hit för att lära sig mer om IT. På schemat finns bland annat lektioner i programvara för ordbehandling och presentationer, sök, foto- och videoredigering samt webbprogrammering.
- Vi gör det här för att visa att IT är roligt och att det inte behöver vara svårt. Vi vill också visa att det inte bara är killar som jobbar med IT, säger Helena Mischel, lösningsspecialist för skola och högre utbildning på Microsoft.
Helena gjorde under sin egen IT-utbildning för tre år sedan en undersökning som visade att av alla som studerar IT- eller data i Sverige är endast två procent tjejer.
- Jag tycker inte att det är okej. Tjejer är konsumenter av IT då ska tjejer även vara producenter av IT. Sifforna ser lite bättre ut nu men det är fortfarande inte bra och så länge det ser ut så tycker jag att vi ska fortsätta arrangera event som Digigirlz, säger hon.

Läs mer på vår sociala sajt KTH Kista

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2011-11-03